Niks is teveel voor Benedikt

Benedikt Gabriëls, 82 jaar, zet zich al zijn hele leven belangeloos in voor buren, vrienden en familie, … Zelfs aan onbekenden biedt hij zonder verpinken hulp.

21 jaar geleden hebben wijzelf Nono, peter, va, Noe, … leren kennen toen we buren werden.

Maar zelfs van de periode voorheen komen anekdotes en verhalen naar boven.

Benedikt is een ‘volksfiguur’ in Malderen. Maar is – naar mijn mening – te bescheiden en blijft steeds zeer nederig in de omgang. Iedereen kan bij hem terecht.

Nooit was iets hem te veel om – steeds onbezoldigd en belangeloos – te helpen bij verbouwingen, metsen, werken in de tuin, afbraakwerken, hulp op het land, hooien, knutselprojecten, slaapplaats aanbieden voor chirogroepen, …

Geen vraag is hem te veel, geen opdracht te moeilijk.

Hij geniet ervan om mensen te helpen en gelukkig te maken. Zelf nu met ‘de jaren dienst’ op de teller (hij werd net 82 jaar) is hij nog steeds paraat om bij te springen waar nodig. Werken en anderen helpen is zijn lange leven.

Ondanks de opkomende kwaaltjes – gekoppeld aan leeftijd (en suikerziekte) – kan menig twintiger niet tippen aan zijn moed en doorzettingsvermogen.

Bij deze hoop ik van harte dat hij op 21 juli, de Nationale feestdag van België (en tevens ook mijn verjaardag) eens in de bloemetjes kan gezet worden voor zijn jarenlange toewijding in de buurt.