Charlotte – VZW GLEK

Mijn held(in) is Charlotte Govaert.

Charlotte richtte in 2014 Vzw Glek op. Haar hart voor kinderen is opzettend groot. Naast kinderopvang combineerde ze pleegzorg, dit voor de allerkleinste en meest kwestbare jongeren.

Vanuit die ervaring kwam al snel een groot knelpunt boven: kinderen die leuke momenten moeten missen vanwege hun verontrustende thuissituatie. Dit zorgt voor een kloof met klasgenoten en neemt vooral eigenwaarde bij deze kinderen weg. Charlotte brengt met vzw Glek verandering. Ze ziet de kinderen, hoort hen en organiseert heel wat activiteiten voor kinderen en jongeren die geplaatst zijn binnen bijzondere jeugdzorg.

Bij elk vrij moment dag of nacht was ze bezig met de vzw. Telkens kwam ze af met nieuwe ideeen om meer geld in te zamelen voor de kids. Pop-up shop met zelf gehaakte knuffels, grime, voordrachten aan scholen en sponsers. Niets was teveel….

Dit combineerde ze allemaal met een full time job en een gezin.

Zo slaagde ze er in om een privé festival te organiseren waar zij in hun eigen belevingen konden genieten van optredens, cinema met een BV om de kids te verassen, een ballonvaart, uitstap naar Center Parcs, reisje met Mobilhome, naar Bobbejaanland en Plopsaland, Cirque de Soleil en zo veel meer. Het mooie is dat elke realisatie brussen (broers en zussen) elkaar zo ook extra kunnen terug zien.

Want wat voor ons soms zo evident is om te doen is voor die kids ver van men bed shw.

Dat is Charlotte, een hart van goud!!