Chris

De held die ik aan jullie wil voorstellen is mijn moeder.

Al jaren zet ze zich in voor gezinnen in de kansarmoede en geeft ze les aan volwassenen die op hun beurt weer de hulverlening kunnen gaan ondersteunen.

In haar jonge jaren werkte ze samen met mijn vader als inwondende opvoeder en zorgde ze voor een 10 tal kinderen gedurende ongeveer een 10 jaar.

Na de dood van onze papa die jammer genoeg is gestorven aan kanker waarvoor mijn moeder onvoorwaardelijk gezorgd heeft bleef ze niet bij de pakken zitten. Ze gebruikte haar kracht om andere mensen nog beter te gaan helpen.

Ze bleef ondanks ze recht had op weduwepensioen toch nog 1/5de werken als leerkracht in de opvoedkunde en spendeert haar vrije tijd als vrijwilliger bij een hulplijn (ik mag hier denk ik niet te veel over vertellen gezien dit anoniem moet blijven) maar ze zet zich vaak dag en nacht in om oproepen te beantwoorden die echt in je kleren kruipen.

Als dit nog niet genoeg was besloot ze bij de oorlog tss Oekraïne en Rusland een mama en kindje in huis te nemen die gevlucht waren. Kosten nog moeite werden gespaard om het hen helemaal op hun gemak te stellen. Het papierwerk voor leefloon, verzekeringen, school van het kind, school van de mama, tot oudercontacten vertalen en noem maar op. Niet uit te leggen hoeveel energie hierin gestoken wordt. Recent viel de Oekraïense mama en brak ze haar pols en sleutelbeen. Nog vaker helpen met de zorg en ondersteuning van het 5 jarige jongetje.

Mijn held!