Leen helpt met de glimlach

Ikzelf heb een fysieke beperking, waardoor ik al een aantal jaren heel regelmatig kinesitherapie moet ondergaan. Daarvoor kan ik terecht bij de externe kine in het Heilig Hartziekenhuis in Leuven. Een van de kinesitherapeuten die daar werkt, is Leen. Voor mij is zij een held. Zij helpt patiënten herstellen na een operatie of in andere gevallen waar regelmatig kine nodig is. Niet alleen is ze heel sociaal en luistert zij naar haar patiënten, om ze zo indien nodig een volledig oefenprogramma op maat te maken, ze is ook op en top zorgzaam voor haar patiënten, door zichzelf soms weg te cijferen. Zij vindt dit vanzelfsprekend en doet dit altijd met de glimlach.

Zij doet dit werk in de externe kine in de avonduren, na haar gewone werk als kinesitherapeute bij gehospitaliseerde patiënten, eveneens in het Heilig Hartziekenhuis. Zoals zovelen in de gezondheidszorg heeft ook zij in de covid-crisis onder veel zwaardere omstandigheden dan normaal haar werk gedaan, onder meer op de covid-afdeling, en dit alsof dit de gewoonste zaak van de wereld is (wat het volgens mij zeker niet is), wat een tweede reden voor deze nominatie is.

Daarom zou ik haar dus in de schijnwerpers willen zitten. Haar andere collega’s kinesitherapeuten van de externe kine zijn ook top en verdienen ook een nominatie, net zoals zoveel anderen in de gezondheidszorg, maar Leen is nu eenmaal de kinesitherapeute die mij het meest behandelt, en ik mag maar één persoon nomineren :-).