Sterke Lisa

Lisa Yde (33) is een bijzonder sterke vrouw. Niet alleen wist ze de dingen des levens, het verlies van haar mama en haar schoonvader, op haar manier te plaatsen. Ze relativeert zo schoon en doet de lichtjes van hoop telkens weer oplichten.

6 jaar geleden werd Lisa haar eerste kindje geboren en prinses Janne heeft een mentale, fysieke en visuele beperking. Supervrouw Lisa volgt, samen met haar gezin, de weg die Janne haar toont. Naast mama van Janne is Lisa ook mama van Emiel (4) en Jules (bijna 1). En daarnaast is ze ook de sterke boerin naast boer Steven, voor wie geen enkele akker een geheim kent.

Lisa en ik kennen elkaar van tijdens onze studies handelswetenschappen. Zelf ben ik (33) de afgelopen jaren ook al af en toe de weg kwijt geweest als jonge mama van 2, ik trotseerde enkele hobbelige wegen en sommige zaken van vroeger kwamen na lange tijd terug boven drijven. Lisa kwam op de juiste momenten mee in mijn dal zitten en dat is bewonderenswaardig. Zelf wil ik niet klagen of zagen tegen Lisa, want ze doet het toch maar allemaal en wat stellen mijn zorgen voor vergeleken met de rots in de branding die zij moet zijn?

Daarnaast ben ik door prinses Janne ook al op ongeloof gestoten. Ongeloof over de arbeidsmarkt, de hulpvoorziening, het reglementair kader,… Kortom er is nog werk aan de winkel.

Daarom is Lisa Yde een echte held, ze verstopt haar cape misschien, haar hart van goud hoor je van ver bonzen.  Het is een Meetjeslandse topper!