Bianca

Bianca is 44 jaar en al 17 jaar mijn collega, zij werkt als zorgkundige bij mensen met dementie in WZC Domino/Tempelhof in Gent. Ze is alleenstaande mama van twee studerende dochters (18 & 20 jaar).

Sedert 2 jaar staat zij ook in voor de zorg van haar 2 nichtjes (5 & 7jaar) en neefje (6jaar), die bij haar inwonen. Om hen goed op te vangen heeft ze de overstap moeten maken van overdag naar nachtwerk, wat voor haar best zwaar is en ook voor ons residenten met dementie. Ze missen haar warme empatische omgang en haar humor overdag, net als wij van het team. Op die manier kon zij de kindjes een geborgen standvastige thuis bieden waar plaats is voor school, hobby’s, opvolging CLB, dokters en vele zaken die daarbij komen kijken. Het is een hele organisatie waarvoor ik haar bewonder omdat ze dit uit pure liefde voor die kindjes doet.

Naast haar onvoorwaardelijke inzet voor ‘haar’ kindjes, haar huishouden, haar fantastische werk als zorgkundige bij mensen met dementie, nam ze vorig jaar nog eens de tijd om een enorme steun en toeverlaat te zijn voor mij toen mijn lieve echtgenoot plots is overleden (30/4/2022).

Mocht ik kunnen, gaf ik deze dame een standbeeld voor haar formidabel groot hart, maar een nominatie bij ‘beheroes’ is evenveel waard.

Lieve groeten Darline De Coninck