Birgit met het warm hart

Birgit is coördinator in het vaccinatiecentrum VacCovid Antwerpen en voor de crisisopvang voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.
Ik leerde haar kennen in 2020, midden in de coronacrisis. Allebei werkten we voor stad Antwerpen. Zij was coördinator, ik was helpdeskmedewerker.
Honderden, zelfs duizenden mensen -waaronder ik- volgden haar instructies in VacCovid. Het meisje met een koel hoofd maar een zeer warm hart. Ze heeft immens veel betekend voor de Antwerpenaren en de mensheid.
Kort daarna heb ik dankzij haar ook als coördinator mogen werken voor de crisisopvang van vluchtelingen. Op dat moment besefte ik -nogmaals- dat ze meer was dan een coördinator. Ze was er van overtuigd dat er één rode draad is die ons allen verbindt: De eerbied voor het leven en de zekerheid: De zon zal opnieuw schijnen voor ons allemaal.
Ze probeerde ons allemaal het gevoel te geven dat we tijdens de moeilijke tijden ‘lessen’ konden trekken om het vandaag en morgen beter te doen door haar kennis en talenten ten dienste te hebben gegeven aan onze gemeenschap. Wij zijn haar hierdoor eeuwig dankbaar en ik wil haar bedanken met iets dat ze ook nooit meer zal vergeten.
Een dikke proficiat (een woord dat hier méér van op zijn plaats is) voor haar die -hopelijk- mag klinken tot in de fundamenten van het oogverblindend mooie, koninklijke paleis.