Carine

Mijn moeder Carine is een vrouw die heel veel werk verricht voor de plaatselijke werking van de KWB van Kaprijke. Dit al meer dan 30 jaar, vooral achter de schermen. Mijn vader is voorzitter, maar achter elke sterke voorzitter staat een nog sterkere vrouw.

Zij is echt een voorbeeld voor een verenigingspersoon die er niet mee uitpakt. Niets is haar te veel. Haar woonkamer wordt meer dan eens per jaar omgetoverd tot een werkruimte van de vereniging.

Zo wast en ontsmet mijn ma elk jaar speelgoed dat mensen uit de gemeente binnenbrengen bij haar. Dit schenkt ze samen met KWB aan het plaatselijke OCMW, die het op hun beurt schenken aan kwetsbaren binnen de gemeente.

Tijdens kermissen of bepaalde periodes bakt ze al eens voor vrienden familieleden of buren en
als er mensen ziek of eenzaam zijn kan ze dit zeer goed aanvoelen. En bakt ze al eens een cake of Meetjeslandse Vlaai en brengt ze dit hen aan huis.

Voor de paasbingo regelt zij de prijzen. Tijdens het paasbuffet voor meer dan 160 personen bakte ze verschillende desserten. Voor het moederdagontbijt zorgt ze ervoor dat iedere vrouw die bij ons een ontbijt bestelde, een kleine moederdag-attentie krijgt. Ze maakte onlangs voor dit ontbijt 17kg fruitsalade! Dit zijn verdiensten die nu vooral aan KWB worden gelinkt maar het is Carine die er steeds voor zorgt. Ze verdient dan ook alle aandacht.

Ik ben er zeker van mocht ze erbij zijn, dat ze het als een eer zou aanschouwen.
Het zou een mooie erkenning zijn voor al haar jaren trouwe hulp bij tal van activiteiten.