Cathy wijkt niet van koens zijde

Mijn heldin is mijn vrouw Cathy Depraetere. Zij werkt al jaren als logistiek assistente in het ziekenhuis az Sint-Jan te Brugge en naast onze moeilijke situatie thuis en de afgelopen zware coronaperiode is zij altijd met veel goesting blijven werken, ook al waren de omstandigheden de afgelopen jaren allesbehalve makkelijk.

De coronasituatie in de ziekenhuizen is intussen alom bekend maar daarnaast zorgt zij ook al een 5-tal jaren voor mij omdat ik intussen helaas rolstoelpatiënt ben geworden na een arbeidsongeval. Van inspecteur bij de politie naar een leven als pijnpatiënt en het moeten gebruiken van een rolstoel, ons leven is heel wat veranderd de voorbije jaren… Maar nog nooit heeft mijn vrouw me in de steek gelaten en ze doet alles wat ze kan voor mij. Daarnaast zorgt zij ook voor haar moeder, onze 3 kinderen en ons eerste kleinkind.

Ze probeert er elke dag het beste van te maken maar het is niet altijd gemakkelijk. Het beeld van het leven dat we ons hadden voorgesteld hebben we drastisch moeten bijstellen, bijvoorbeeld uitstapjes of op reis gaan zijn bijna niet meer mogelijk vanwege de pijn waarmee ik moet leven. Dat heeft natuurlijk ook een hele grote impact op mijn vrouw, die altijd zo positief mogelijk probeert te blijven en niet van mijn zijde wijkt.

Voor al deze redenen verdient zij het om eens een dag in de schijnwerpers te staan en al zeker om hierbij kans te maken op het ontmoeten van de koning, iets waar ze altijd al van droomt!