Christel is het lichtpunt van velen

Christel heeft heel haar leven de zorg voor anderen op de eerste plaats gezet. Ze is al 35 jaar een toegewijde mama voor haar kinderen en al 8 jaar een fantastische oma voor haar kleinkinderen. Ze is jaren mantelzorger geweest van haar ouders én is al bijna 40 jaar een verpleegkundige met het hart op de juiste plaats.

Haar kinderen en kleinkinderen komen steeds op de eerste plaats en zonder haar zouden we niet staan waar we nu staan. Haar ouders hebben de laatste jaren van hun leven volop beleefd, dankzij haar. Haar steun, haar ritjes naar de supermarkt, de koffietjes samen op zondag (met koekje).

Ook haar patiënten, vaak terminaal ziek, komen altijd op de eerste plaats – steeds vriendelijk en met een lach, zal zij er alles aan doen om hun soms ondraaglijke situatie een beetje dragelijker te maken.

Ook de voorbije twee jaar ging ze vol voor haar job. Zoals op de foto te zien is, wandelde ze, ingepakt van top tot teen – zwetend, zo’n 10.000 stappen per nacht. Door kille ziekenhuisgangen, van kamer tot kamer: nooit was het te veel. Ze doet alles voor haar patiënten: van een extra glaasje water, via goede zorgen, tot een luisterend oor.

Christel is voor velen van ons een voorbeeld een een lichtpunt. Zonder Christel zou het leven een heel pak donkerder zijn.