De onzichtbare held Christophe

Ik nomineer graag mijn man omwille van wat hij voor mij en anderen betekend heeft in deze COVID periode:
Als cargopiloot heeft hij – net als andere mensen in de transportsector – dag in dag uit met risico voor eigen gezondheid gewerkt om medisch materiaal, levensmiddelen en andere goederen te vervoeren over de hele wereld. Dit in heel moeilijke omstandigheden (quarantaines, veiligheidsmaatregelen,…) en zelfs zonder prioritair vaccin. Ze hebben de wereld mee draaiende gehouden gedurende deze crisis zonder dat hier aandacht naar uitging in de media of vanuit het beleid.


Mijn man is papa geworden van onze dochter Eléonore. Als piloot ben je vaak van huis en mis je bepaalde mijlpalen, maar in COVID is dit nog erger. Mannen mochten bv niet fysiek aanwezig zijn op de echo’s en gezien de risico’s die hij liep als piloot met covid moesten we extra voorzichtig zijn gedurende mijn zwangerschap (en nu nog steeds). Desondanks heeft hij mij onvoorwaardelijk gesteund, stond hij in het midden van de nacht aan de andere kant van de wereld op om toch maar digitaal aanwezig te kunnen zijn bij een echo, zorgde hij voor boodschappen voor mezelf en onze ouders zodat wij minder risico liepen, knutselde hij doodmoe na een trip rond de wereld mee aan de suikerbonen,… en is hij nu een geweldige papa voor onze dochter.

Voor mij is hij een ware held en een symbool voor de transportsector en jonge papa’s die vergeten worden in het hele COVID helden verhaal.