Eddy met zijn gouden hart

Eddy Timmermans is een man met een met een gouden hart.

Ik kwam in 2014 als vluchteling in België aan, ik heb een 2jaar in asielcentra gezeten en daarna ben ik alleen gaan wonen in Leuven. Ik kende letterlijk niemand in Leuven.

Op een dag in de zomer van 2016 toen ik door de straten van Heverlee aan het fietsen was zag ik een groep van mensen op straat, ik wou even goedendag gaan zeggen dus ik ben gestopt. Omdat ik altijd een sociale persoon ben vond ik dat heel leuk om met mensen te praten, zeker met Belgen om mijn Nederlands te verbeteren.

Het was heel leuke gesprek met die mensen in pleinstraat, de dag daarna wou ik terug gaan fietsen en ik zag weer de zelfde mensen van voorbije dag dus ik stop weer om een babbeltje te doen. Het was een warme zomer avond, Eddy vroeg of ik iets wil drinken ik zei ja graag dus hij gaf mij vriesdrank. Daarna ging ik letterlijk elke avond naar Pleinstraat om met de mensen te praten. Op een avond begon het te regenen iedereen ging naar binnen dus ik dacht oke ik ga ook naar huis. Eddy vroeg aan mij kom anders even bij mij binnen tot het regen stopt. Op die manier zijn we vrienden geworden meer en meer, ik ging meer en meer naar Eddy hij gaf mij eten en alles. In kerstmis van 2016 heeft Eddy mij naar zijn ouder gebracht, zijn ouders waren heel blij om mij te zien.

Het is lange verhaal, we zijn nu vader en zoon geworden. Eddy heeft mij geadopteerd, Eddy doet veel vrijwilligers werk zoals examens doen met buitenlanders voor hun rijbewijs te halen en meer…