Fons

Fons is de 12-jarige zoon van mijn goede vrienden Tessa en Maarten.

Toen hij drie zomers geleden eens mijn bosje kwam ontdekken, schonk hij mij een klein bij elkaar geniet boekje met een zelfgemaakt stripverhaal in.

Ik was versteld hoe de toen negenjarige Fons zijn fantasie op die niet zo voor de hand liggende manier wist uit te beelden.

Fons was vorige jaar zo gefascineerd door de ‘Warme Week’, dat hij op het idee kwam om voor de goede zaak een nieuwe strip te maken. Deze keer werd het een heus stripalbum, getiteld ‘De avonturenvan Superfons’ en gepubliceerd in een gave nette afdruk.

Te koop aan 5 euro het stuk, handgetekend door de auteur hemzelf. Fons verkocht er een honderdtal. De opbrengst ging integraal naar naar de ‘Warmste Week’.

Ik vond het passend om Fons en zijn superstrip eens langs het Beheroes heldendom te laten passeren. Fons’ inventiviteit en onbaatzuchtig engagement is die aandacht zeker waard.

Daarom nomineer ik Fons graag tot dagelijkse held.

(Fons heeft dyslexie. Zo geeft hij openlijk toe dat er hier en daar een spelfout in zijn strips geslopen is. Deze week kreeg hij de titel van ‘Kinderkrak van Izegem’ toegekend.)