Gie en Manuela – de Lieving

Na het overlijden van mijn broertje Sander (1994-1999) richtten mijn ouders een vzw op met de naam ‘Muziek voor Sander’. Sander was in behandeling in het UZ Gent maar verloor de strijd tegen leukemie. Om zijn herinnering levend te houden én om het Kinderkankerfonds te steunen organiseerden zij al zes concerten met telkens zeer veel succes. Met de opbrengst van het eerste concert werd in het Uz Gent een opvangruimte voor broers en zussen van patiëntjes ingericht. Deze ruimte kreeg als naam ‘de Lieving’. Met de volgende edities van muziek voor Sander geven zij een blijvende impuls aan de Lieving. Na de editie van oktober 2021 staat de teller op ruim 150.000€.
De Lieving is een gevestigde waarde in het Uz en onmisbaar geworden voor de gezinnen die getroffen werden door een kind met kanker.
Broers en zussen kunnen in de Lieving terecht voor opvang terwijl de ouders bij hun zieke kind zijn. In de Lieving wordt gespeeld, geknutseld, gekookt, gegamed en geluisterd want ook brussen hebben het vaak moeilijk en weten niet altijd blijf met hun gevoelens , angsten en twijfels.