Giray

Toen ik pas aankwam in België vanuit Turkije, had ik niemand om mijn problemen en barrières te kunnen vertellen. Tot op een dag mijn leerkracht van de taalklas mij liet ontmoeten met Giray. Hij bleek een jongen te zijn die zich sterk inzet bij de lokale gemeenschap om jongeren te helpen bij hun problemen (school, gezondheid, enz) en dit al lang voordat ik hem kende, ik dacht 3-4 jaren.

Hij was blijkbaar een voorbeeld voor iedereen en dus ook voor mij. Hij heeft mij veel geleerd over de Belgische waarden en normen, onze Koninkrijk en geschiedenis. Maar het belangrijkste was dat ik mijn familiale problemen aan hem kon toevertrouwen. Hij was een soort brug tussen mij en mijn ouders en sociale leven. Ik noem hem altijd “Dokter” omdat hij geneeskunde studeert en dat vindt hij wel leuk, ik ook.

Wanneer ik ruzie heb, komt hij tussen om het uit te praten of mij een weg te wijzen, wanneer ik het niet meer zie zitten vraagt hij mij wat hij kan betekenen voor hem. Ik heb ook gezien dat hij veel omgaat met kleine kinderen en hen ook leert hoe je een goede mens moet worden, wat je kan betekenen voor België en het Belgisch volk. Hij vormt een brug tussen de gemeenschappen.

Hij verdient het om het superhero te zijn! Hij is mijn en iedereen zijn superhero!!! Hij is een hulp voor de jongeren en ouderen. Want ik heb ook gezien ouderen helpen bij zeggen naar welke dokter zij kunnen gaan en hoe ze het moeten doen. Ik denk dat hij zich veel inzet en ik wil hem bedanken want hij doet niet voor geld en om meer mensen te motiveren wil ik hem nomineren!