Hanaé en Léonore

Zusjes Hanaé, 12 jaar, en Léonore, 8 jaar, zijn heldinnen voor hun broertje Oscar, nu al 5 jaar lang. Oscar heeft een genetische afwijking, en gaat 2 keer per dag naar therapie. Omdat er maar heel weinig kindjes zijn met deze afwijking, duurde het lang eer men wist wat het beste werkte om vooruitgang te zien. Ook weten ze niet op welke manier Oscar verder zal evolueren. Maar wat een geluk heeft Oscar met zijn twee zusjes! Ze geloven niet alleen 100% in het kunnen van Oscar, maar ze hebben beiden ook al effectief een paar keer zijn leven gered…

Op een gegeven moment waren ze allemaal op kamp. Er kwam een stukje koek vast te zitten in Oscar zijn keel. De juffrouw raakte in paniek, wist niet wat ze moest doen, en ondertussen werd Oscar hoe langer hoe blauwer. Toen is ze met hem naar Hanaé gerend. Hanaé twijfelde niet, en is met haar vinger in zijn keel gegaan om het stukje eruit te nemen.

Léonore was 4 jaar, en ze hoorde Oscar ´s nachts in zijn bedje niet meer goed ademhalen. Zij heeft toen de mama – die net alleen thuis was – gewaarschuwd. Blijkbaar had Oscar adrenaline nodig. Ze belden spoed, de ziekenwagen nam Oscar mee, de mama reed achter de ziekenwagen aan, en Léo is heel flink alleen met een verpleegster thuis gebleven.

Daarbij betrekken ze hem in spelletjes en dansjes, zorgen ze ontzettend goed voor hem als papa even weg is om mama te helpen, en is Hanaé vrijwillig stage aan het doen bij kids met een handicap om tijdens vakanties voor Oscar te mogen zorgen.