Hilde zet personen met een beperking in hun kracht

Hilde Verbinnen (56) is mantelzorger van haar zus An (51) en lid van onze mantelzorgvereniging Mantelzorgnetwerk.  An heeft sinds haar geboorte een verstandelijke beperking.  Hilde was al als jonge mantelzorger in haar kinder- en jeugdjaren reeds begaan met de zorg en ondersteuning voor haar zus en hielp haar ouders hierbij.  Beiden zijn intussen reeds enkele jaren overleden. Als enige zus zorgt ze momenteel samen verder met haar partner.

Bekommerd om haar zus een zinvolle dagbesteding te geven, startte Hilde 11 jaar geleden een arbeidszorginitiatief vzw ‘t Hof in Langdorp (een lokale bakkerij en dorpsherberg met streekproducten).  Via dit initiatief geeft ze niet alleen haar eigen zus een zinvolle dagbesteding maar op weekbasis ook aan 25 andere personen met een verstandelijke beperking.   Op deze manier overstijgt ze haar eigen mantelzorgsituatie en bezorgt ze andere mantelzorgers adempauze en minder kopzorgen in de zoektocht naar een betekenisvol leven.

Zij mag van mij wat meer in de schijnwerpers staan.  Ze blijft altijd even bescheiden en heeft de gave om personen met een beperking in hun kracht te zetten. Zij is de grote believer van inclusie.