Hilde

Hierbij wil ik mijn vrouw, Hilde Van Laere voordragen als een ware heldin. Zij heeft een volledige carrière als onderwijzeres achter de rug. Op haar 50ste heeft ze de klas geruild met gonbegeleiding om jongeren met autisme in het gewoon onderwijs te begeleiden.
In 2003 is Hilde met enkele collega’s op inleefreis naar India geweest. In 2005 zijn we met ons gezin terug gekeerd naar India. Toen we daar de noden zagen, hebben we besloten om er lokale projecten te ondersteunen. Ondertussen zijn wij al bijna 20 jaar bezig en hebben wij tientallen projecten kunnen helpen financieren. Het gaat van computers, schoolmeubilair, waterpompen, zonnepanelen voor hospitaaltjes tot zelfs een volledige nieuwe verdieping op een school. Om het geld te verzamelen richten we optredens met tombola in, spreken we in scholen en ieder jaar is er onze ‘Indian shop’ met tal van Indische spullen….

Ook in de gemeente is Hilde actief. Ze is een enthousiaste ‘babbelaar’ in het lokaal dienstencentrum in Lochristi waar ze de babbeltafels begeleidt. Daar kunnen anderstaligen, meestal vluchtelingen, hun Nederlands oefenen, zonder angst om fouten te maken. Daarnaast zet Hilde zich ook in voor de verdere integratie van de vluchtelingen. Ziekenvervoer regelen, zoeken naar huisraad en meubels, papieren in orde brengen, helpen zoeken naar een woning en daarbij ook als tussenpersoon instaan.

Regelmatig gaat zij met deze mensen wandelen, praten over hun leven in het vluchtelingenhuis, over hun problemen….

Wekelijks gaat zij ook twee halve dagen, gratis, de leerkracht in de klas helpen. Meestal werkt ze met anderstaligen of kinderen met leerachterstand.

Hilde houdt van dit vrijwilligerswerk. Wat fijn is naast het vrijwillig zorgen voor mensen is dat er vaak mooie vriendschappen ontstaan.