Humanitair Olivier

Olivier Vandecasteele is een humanitair werker, die zich sinds vele jaren inzet voor het verbeteren van de levensomstandigheden van zijn medemens. Hij heeft gewerkt voor verschillende NGO’s, maar de basis van zijn levenswerk ligt in zijn thuisland België. Zowel thuis als vervolgens in het buitenland, heeft hij de  levensomstandigheden van tienduizenden vluchtelingen in de wereld verbeterd!

Door zijn nominatie zal niet alleen zijn werk in het daglicht worden gesteld, maar eveneens de situatie waarin hij zich tot op vandaag in erbarmelijke omstandigheden nog steeds staande houdt. En hopelijk kunnen we snel zeggen “heeft staande gehouden”.

Door enerzijds zijn werk in de schijnwerpers te stellen, werpen we ook een licht op alle hulpverleners en vrijwilligers die zich dagelijks inzetten om naasten te helpen, in binnen- en buitenland. Anderzijds richten we ook de aandacht op alle mensen die sinds zijn arrestatie in de schaduw werken om hem te steunen en vrij te krijgen. Niet alleen Olivier zelf is een held (alhoewel ik er zeker van ben dat hij dit zelf zo niet ziet) maar ook alle mensen die sinds 24 februari 2022 voor hem vechten zijn “helden”: bekenden, onbekenden, politieke figuren, familieleden, plaatselijke bekendheden, vrijwilligers, diplomatieke instanties, … Kortom mensen uit alle lagen van onze Belgische bevolking! Dit maakt ons land sterk!

Het zou voor hen allen een eer zijn om Olivier Vandecasteele op 21 juli 2023 op de tribune te zien zitten en waarom niet hem als verkozen burger op audientie bij onze Koning te zien.

Ik dank u voor het lezen van mijn nominatie en hoop op een positieve reactie. Graag deel ik nog mee dat Olivier de vrije keuze krijgt van mij (als inzender) om zijn gezelschap te kiezen indien hij deel uit maakt van de genodigden.