Ivan hielp in trooz

Afgelopen zomer en herfst zette Ivan Halsberghe zich in voor de slachtoffers van de waterramp in Trooz. Als ere-reserve luitenant-kolonel had hij destijds onder meer het bevel over het 24 Liniebataljon in West-Vlaanderen. Hij aarzelde afgelopen zomer geen seconde – hoewel op rust gesteld –  en riep zijn troepen opnieuw bijeen. Ivan ging helpen waar nodig en organiseerde de hulp. Dagen en nachten ruimte hij puin en stond zijn team in voor de organisatie van de voedselbedeling.

Mijn peter krijgt ook mijn grootste respect voor zijn jarenlange engagement voor het Belgische leger. Hij combineerde zijn drukke job, de opvoeding van zijn drie kinderen -als alleenstaande vader na het overlijden van zijn echtgenote- en zijn engagement voor het Belgische leger. Gedurende 38 jaar was hij reservist. Hij is ook steeds trouw op post tijdens de Vierdaagse van de IJzer. Hij miste geen enkele editie en wandelt steeds 4 dagen 32 kilometer. Er zijn slechts een handvol mensen die het hem nadoen.

Hij verdient het om in de schijnwerpers te staan omdat zijn engagement een voorbeeld kan zijn voor velen. Hij is een hardwerkende 70-plusser. Tot op vandaag staat hij aan het hoofd van zijn bedrijf Serelec NV.  Maar hij is bovenal een warm persoon die zich in zijn vrije tijd ten dienste stelde van Belgen in nood.