Ivan

De heer Ivan Delaere is sinds meer dan 30 jaar in dienst van onze school ‘vti Sint-Lucas’ in Menen. Hij is pedagogisch directeur en zet zich na al die jaren nog altijd voor 100% in, voor zowel de leerlingen (ouders) als het personeel.
Eind mei werd hij echter persoonlijk geviseerd door een tot op heden onbekend persoon, die dreigde met een schietpartij op onze school. In het dreigfilmpje werd onze pedagogische directeur met naam en foto persoonlijk bedreigd met de dood.
Dit voorval had (heeft) een serieuze impact op de schoolgemeenschap en in het bijzonder op de persoonlijke levenssfeer van Ivan Delaere.
700 leerlingen en 110 leerkrachten konden gedurende 2 dagen niet naar school komen omdat deze werd gesloten uit veiligheidsoverwegingen.
Ondanks de persoonlijke bedreigingen besloot de heer Delaere niet bij de pakken te blijven zitten en heeft hij voor de 2e dag van de sluiting een onlinelessen schema opgesteld voor alle leerlingen en leerkrachten van onze school! Zo kregen de leerlingen toch nog de kans om les te volgen en niet onbelangrijk… kon er tijdens de onlinelessen even geventileerd worden samen met de leerkracht. Toch heel waardevol na een incident met dergelijke impact en de reeds “verloren” lestijd door corona.
De heer Delaere had het gedurende een week mentaal moeilijk om fysiek naar school te komen, maar dankzij zijn vele (thuis)werk en dat van de mededirecteurs werd deze crisis heel goed aangepakt en viel de school niet ‘stil’.
De heer Delaere is voor mij en voor mijn collega’s een held omdat hij zich zelfs na de persoonlijke bedreigingen en de moeilijke coronaperiode nog altijd 100% inzet voor onze school! We hopen dat zijn laatste 4 schooljaren iets rustiger mogen verlopen.