Duizendpoot Kristien

Kristien Bosmans willen we nomineren. Ze is reeds een 20-tal jaren actief bestuurslid-secretaresse van KVLV, nu FERM. Ook zo bij SAMANA. Via het gewest van SAMANA gaat ze ook mee als vrijwilligster om mindervaliden te helpen tijden hun vakantie (Belgische kust of buitenland).

De laatste jaren is Kristien ook een gedreven bestuurslid van Mamadepot Hageland, een initiatief van FERM. Hier kunnen kansarme gezinnen duurzaam, budgetvriendelijk en mooie kinderspullen aankopen: kleding, bedjes, verzorgingsmateriaal, buggy’s, speelgoed, fietsjes, schoolgerief, .. Deze kinderspullen (netjes en in bruikbare staat) worden gratis binnen gebracht door gezinnen van de omgeving. Mamadepot is ook ontmoeten en beleven, naast een winkel is het ook een warme ontmoetingsplek voor iedereen uit de dichte of iets verdere buurt. Bij een drankje is er tijd voor een toffe babbel. Je kan er ook deelnemen aan workshops, spelnamiddagen of infomomenten. Je bent altijd meer dan welkom. Hier is ze dan ook een luisterend oor voor vele kansarme gezinnen en asielzoekers uit de omgeving.

Kristien staat ook een Syrisch gezin bij; deze familie is sinds een 4-tal jaar hier terecht gekomen als vluchtelingen. Ze helpt hen bij de dagdagelijkse vragen: inschrijvingen in de school, administratieve zaken, zelfs hun rijbewijs.

Deze vele activiteiten doet ze met veel plezier én met de nodige bescheidenheid: als een onzichtbare held voor deze mensen.