Een held op vele fronten

Kristien is mijn heldin om meerdere redenen. Niet alleen is ze mijn fantastische mama, ook is ze een geweldige leerkracht en een bijzonder goedhartig iemand die elke dag haar best doet de wereld wat rooskleuriger te maken. Sta me toe dit even uit te leggen.
Ze is een fantastische mama om vele redenen. Eentje ervan is omdat ze in de keren dat mijn broer een jaar tot anderhalf jaar in het ziekenhuis lag, elke dag bij hem is geweest zonder mij uit het oog te verliezen en ook nog voldoende aandacht te geven. Om ook nog glimlachjes op de gezichten van de andere kinderen op de afdeling te toveren met mopjes of wat lekkers. Om iedereen even het ziekenhuis te doen vergeten. Ze heeft ook altijd in mij geloofd op momenten dat ik dat zelf niet deed, en ze doet er alles aan om de beste mama te zijn die ze kan zijn.
Ze is een geweldige leerkracht omdat ze er alles aan doet om al haar leerlingen een gelijke kans te geven, ook al denken anderen dat deze leerlingen geen kansen hebben. Sommige leerlingen zijn kansarm. Dat hoef je mama geen 2 keer te zeggen. Naast haar vrijwilligerswerk bij Damiaanactie, 11.11.11, Vredeseilanden, enzovoort, geeft ze ook kleren, schoolmateriaal, eten, autoritjes aan leerlingen die dit nodig hebben om het warm genoeg te hebben in de winter, om mee te kunnen op school, of om überhaupt op school te geraken. Ze gelooft in iedereen, maakt niet uit waar ze vandaan komen en wat ze (niet) kunnen. Kristien geeft godsdienst op een katholieke school waar veel leerlingen zitten die een ander geloof hebben. In plaats van enkel in te gaan op het christelijke geloof, heeft ze ook de Koran en de Tenach gelezen om altijd een antwoord te kunnen bieden en met gepast respect over alle geloven te kunnen lesgeven. Op school zelf zet ze ook meerdere acties op poten voor bv. Blindegeleidehonden en de Cliniclowns om de leerlingen hiermee kennis te laten maken.
Ze is ook een zeer goedhartig mens. Voor iedereen die ze tegenkomt op straat heeft ze een ‘Goeiedag’ en een glimlach klaar. Ze heeft ook al eens 2 gasten die verwikkeld waren in een zware ruzie uiteen gehaald en hen overgehaald om het uit te praten. Ziet ze iemand die hulp nodig heeft, zal ze dit altijd aanbieden. Tijdens Corona was ze vrijwilliger om boodschappen te doen voor oudere mensen, heeft ze papieren rondgebracht bij leerlingen zonder computer, en heeft ze ons gezin een warme thuis geboden in onzekere tijden.

Jullie merken het vast wel: ik kan echt nog talloze voorbeelden geven, maar vrees dat deze tekst dan iets te lang wordt. Mijn mama is misschien geen heldin in de letterlijke betekenis van het woord, maar ze heeft in vele levens al een verschil gemaakt (niet het minst in het mijne), en dat maakt me zo enorm trots op haar! Dat is waarom ik haar nomineer als alledaagse heldin!