Line

Line Van Wassenhoven, alias Loesje, is naast haar meer dan 25 jarenlange, vrijwillige inzet als ervaren ziekenhuisclown, opgestart met ‘het Clownshuis’ in 2010, een vzw voor langdurig zieke kinderen. ‘Het Clownshuis’ geeft de langdurig zieke kinderen de kans om met een clown te videobellen of een clown thuis op bezoek te krijgen. De klasgenootjes van deze kinderen kunnen vooraf op hun speelplaats in het caravannetje van clown Loesje getrakteerd worden op een clownesk poppentheater met als thema ‘ziek zijn’. Hun geknutselde cadeautjes en de Kloengeschenkjes worden daarna door clown Loesje naar het zieke kindje thuis gebracht. Loesje laat het een onvergetelijke, leuke namiddag beleven. Dit allemaal gratis!

Het recente, succesvolle opstarten van Line’s  ‘Dokter Knuffel’-project geniet  heel wat bijval, zowel van de pediaters als van de jonge patiëntjes in heel wat ziekenhuizen, instellingen voor kids met beperkingen… ‘Dokter Knuffel’ behandelt de knuffels van deze kinderen, op zo’n manier dat de behandeling van het zieke kind beter aanvaardbaar wordt. De knuffel vergezelt dan ook het kind tijdens het verblijf in het ziekenhuis. De kinderen krijgen eveneens een knuffelbeertje van Dokter Knuffel.

Educatieve theatervoorstellingen in cultuurcentra, theaters en scholen, vergroten zo het bewustzijn en het besef, van hoe gelukkig men zich moet voelen als men maar gezond is. Onmetelijke dank Loesje van ‘Het Clownshuis’.