Vastberaden Olivier

Bij deze zou ik graag Olivier Van Steirtegem nomineren. Olivier zet zich sinds 24 februari 2022 in voor de vrijlating van onze vriend Olivier Vandecasteele, die onschuldig opgesloten zit in een Iraanse gevangenis, in onmenselijke omstandigheden.

Olivier VS heeft hiervoor zijn leven overhoop gegooid: niet alleen zorgt hij voor de opvolging van het dossier, de onderhandelingen met de Belgische overheid, de contacten met de pers, maar hij werkt ook samen met de advocaten en met het actiecomité om acties te organiseren om Olivier vrij te krijgen. Hij doet dit in alle discretie, op een bewonderenswaardige manier en volledig belangenloos. In nauwe samenwerking met de familie van Olivier VDC is hij erin geslaagd om zijn onmenselijke situatie in Iran bekend te maken bij het grote publiek.

Hij heeft hiervoor zijn carrière opzij geschoven, werkt niet alleen bijna voltijds om Olivier vrij te krijgen, maar ook zijn weekends besteed hij hieraan. U moet ook weten dat Olivier VS enkele maanden voor de opsluiting van Olivier Vandecasteele voor de tweede keer papa is geworden en door zijn inzet minder tijd heeft gehad voor zijn eigen familie. Op geen enkel moment heeft hij hierover geklaagd en het is onmogelijk voor hem om niet alles te doen om Olivier uit Iran weg te krijgen. Olivier VS verkiest om liever niet in de schijnwerpers te staan, maar volgens mij is het uitermate belangrijk om zijn inzet en strijd te nomineren als heldendaad. Inderdaad, in deze tijden van individualisme is het belangrijk om te tonen dat er mensen zijn die alles (maar dan ook alles zouden doen) om iemand anders te helpen.

Ik ben uitermate fier op Olivier en ben blij dat ik hem mijn vriend mag noemen.