Onvoorstelbare Griet

Mijn lieve schoonmama, Griet, is mijn heldin!

Toen haar zoon een zware vorm van autisme bleek te hebben, schoolde ze zich om van historica naar psychologe om te begrijpen hoe ze hem zo goed mogelijk kon helpen. Ze werd de best mogelijke mama ooit voor hem en haar twee andere zonen.

Ze besloot haar diploma verder in te zetten voor de goede zaak en zette zich jarenlang vrijwillig in voor De Tondeldoos, een organisatie die mensen in armoede helpt in Dendermonde. Ze werd het aanspreekpunt en de steunpilaar van een heleboel gezinnen en werd kind aan huis bij haar “fantastische vluchtelingen” zoals ze ze vaak noemt.

Toen ik haar leerde kennen verwelkomde ze mij en mijn twee kinderen met open armen in het gezin en ondertussen draagt ze heel fier de titel ‘oma Griet’. Ze bakt madeleintjes, neemt ze mee naar musea en leert hen liedjes op de piano. Er is nooit sprake van plus of stiefkleinkinderen. Ze zijn haar kleinkinderen.

Oma Griet wandelt door het leven gesterkt door haar geloof, een oneindig vat empathie en haar fantastische man ‘opa Sjoek’. Ik hoop dat ik een even goede mama en echtgenote kan worden als zij en later een even geweldige oma.