Romi

Romi, een meisje van 12, heeft de bewoners van het woonzorgcentrum Veilige Have in Aalter verschillende maal een hart onder de riem gestopt tijdens de ergste periode van corona. Ze las een nieuwjaarsbrief voor en bezorgde iedereen een exemplaar van de brief. De opname van de brief werd op de nieuwjaarsreceptie van het WZC op alle tv-schermen getoond. Op Valentijn las ze samen met haar zus, buurmeisje en buurjongen een gedicht voor van Toon Hermans en schreef dat op een groot karton met een hart. Dat karton stond tentoon in de hal van het WZC.

Voor Pasen kon ze een Aalterse drukker strikken om 1200 kaartjes te drukken. Haar zus en zijzelf ontwierpen elk een kaartje met een mooie boodschap. Van elk kaartje werden 600 stuks gedrukt. Deze verdeelden ze aan de bewoners van het WZC en ze verstuurden de rest naar muzikanten, ziekenhuizen, cultuurcentra, de plaatselijke zelfstandigen, .. .de meest getroffenen door corona en zelfs naar het Koningshuis.

Groot was de verrassing toen er een bedankingskaartje van het Koningshuis in onze bus viel! De meisjes waren super blij en enorm onder de indruk dat de Koning een kaartje stuurde om te bedanken voor de mooie boodschappen op de kaartjes. Omdat we zoveel deugddoende reacties hebben ontvangen als ouders wil ik het verhaal delen. Iedereen vindt het fenomenaal dat de meisjes (Romi en haar zus) op zo’n jonge leeftijd deze initiatieven hebben genomen.