Poeslieve Sabine

Sabine zet zich al vele jaren in als vrijwilliger. In Leuven heeft ze Zwerfkat in Leuven opgericht, een vzw die zich bekommerd om gevonden katten en poezen die geen thuis hebben. Ondanks vele gezondheidsproblemen, bleef ze toch vele uren katten vangen, verzorgen, administratie doen, inzamelacties organiseren, … .

Uiteindelijk is de vzw verder gezet door anderen, maar stond ze mee aan de wieg van poezenbubbel, zij helpen vzw’s met administratie, inzamelacties organiseren, een dierenvoedselbank en zamelen ook geld in om aan andere vzw’s te geven.

Wanneer er overstromingen waren in Wallonië, is er direct goederen beginnen verzamelen en hen daar gaan helpen. Ook bij de oorlog in Oekraïne stond ze direct paraat. Eerst met hulpgoederen verzamelen om naar daar te laten vertrekken, later om als vrijwilliger te helpen op de opvangplaatsen, maar ze deed veel meer dan wat verwacht werd.

Ze luisterde naar de noden van de Oekraïners en probeerden heb daarbij zoveel mogelijk te helpen. Ze is iemand met het hart op de juiste plaats, haar gezondheid laat het eigenlijk niet toe, maar ze kan het helpen van mensen en dieren niet weerstaan, ook al heeft het vaak een hele slechte invloed voor haar eigen welzijn. Voor zich steeds belangeloos in te zetten voor kwetsbaren, vind ik dat ze eens in de schijnwerpers mag gezet worden.