Stef

Bij deze wil ik onze zoon Stef (27 jaar) nomineren.

Al bij z’n geboorte bleek dat hij een ‘specialleke’ is. Toen hij op z’n 2,5 jaar de diagnose autisme kreeg, zagen we de toekomst somber in. Dit was buiten Stef gerekend.

Met zijn enorme inzet, positiviteit en doorzettingsvermogen is hij vandaag uitgegroeid tot een fantastische kerel die overal waar hij komt mensen kan doen lachen en met verstomming verbazen.

2 tot 3 maal per week werkt hij vrijwillig in het restaurant (Harte Troef, Aarschot) als kelner: dranken & borden wegdragen, tafels afruimen, babbeltjes slaan met de mensen (straf wetende dat hij voor zijn 6 jaar niet sprak) in het Nederlands of Engels.  Elke keer vertrekt hij met een grote glimlach naar z’n shift en komt hij met de grootste glimlach terug.  Extra shiften wegens personeelstekort, werken bij extreme hitte of werken met mondmaskers … allemaal geen probleem want zijn collega’s rekenen op hem.  Daarom is hij voor mij een echte held!

Een extra motivatie is dat hij al jaren droomt om de défilé in Brussel op de Nationale Feestdag eens “in het echt” op de eerste rij te beleven want elk jaar zit hij de hele namiddag trouw op post voor TV om ernaar te kijken. Hij kan in detail vertellen van alle groepen die voorbijkwamen.