Tania-FLAIR

Mijn heldin is mijn tante Tania. Zij is de zon in onze familie die voor verbinding en verrassing zorgt. Zij staat altijd voor iedereen klaar, organiseert de origineelste feestjes (een sprookjesbos op linkeroever of Las Vegas langs de schelde; het kan) en zorgt ervoor dat mijn moeke (haar schoonmoeder van 93 jaar) zich nooit verveelt.

Tania zet zich elke dag in voor nieuwkomers in onze stad. Ze werkt als leerkracht bij Ligo Antwerpen maar haar engagement stopt niet na de werkuren. Voor Tania stopt het nooit. Haar cursisten kunnen altijd en voor alles bij haar terecht: hulp bij een job zoeken, een rijbewijs halen, tijdelijk onderdak, papierwerk en juridische vraagstukken.Tania regelt het allemaal.

Tania is nu vooral bezig met het uitwerken van sociale netwerken voor nieuwkomers/haar cursisten: ze brengt hen met elkaar in contact, zoekt vrijwilligerswerk of ander werk voor hen, neemt hen mee naar allerhande projecten maar ook naar feestjes en optredens.

Ze zit nooit stil: naast de werkuren kan je Tania vinden op één van de talloze initiatieven in de stad (Bij de Zomer van Antwerpen, Babelbühne, betogingen, voorstellingen, lokale activiteiten en festiviteiten, …). Ze zette zich jarenlang in voor YWCA Antwerpen, tijdens de coronacrisis werkte ze vrijwillig bij daklozencentra en sinds enkele jaren is ze de drijfkracht achter Groot Familie, een toneelgroep voor laaggeletterden.

Tania gelooft in mensen en vecht voor hen. Ze is de meest onbaatzuchtige persoon die ik ken: altijd met de glimlach, een grote portie humor en die typerende Tania-flair.  Deze bloem verdient het om in de bloemetjes gezet te worden.

– Marie, haar trotse nichtje