Van frietjes naar paarden

Trudy was van 1983 tot 2020 de uitbaatster van Frituur Bareeltje in Mortsel. Ze was daar niet alleen een waakzaam oog in de Deurnestraat in Mortsel maar ook een luisterend oor voor wie dat nodig had. Klanten vertrouwden haar regelmatig hun persoonlijke problemen toe. Soms gaf ze advies of hulp waar nodig.

Meer dan eens gaf ze vrouwen die laat op de avond niet thuis geraakten een lift naar huis. Ze hielp jongeren om uit de kast te komen. Ze luisterde graag naar eenzame oudere mensen en psychiatrische patiënten die door de rest van de maatschappij vaak scheef aangekeken worden… Er moeten honderden mensen zijn die haar zaak niet alleen hebben verlaten met een frietje maar ook met een opgelucht gevoel.

Inmiddels is Trudy op een welverdiend pensioen. Helaas moest ze vorig jaar haar frituur noodgedwongen laten afbreken. Veel mensen zullen haar missen, maar toch blijft ze niet bij de pakken zitten. Trudy is tegenwoordig bijna elke dag te vinden in een paardenmanège waar ze vrijwilliger is, een jeugddroom. Deze vrouw is een held omdat ze ondanks persoonlijke tegenslagen in haar leven nooit de moed heeft opgegeven en ook vandaag nog een helpende hand biedt aan wie dat vraagt.