Walter

Ik wil het verhaal indienen van mijn broer Walter Hulstaert die mantelzorger is. Mijn broer Walter (62) en mijn moeder Andrea (87) wonen samen onder één dak in het ouderlijk huis te Zwijndrecht. Mijn broer is alleenstaand. Onze moeder begon te sukkelen sinds 2012. Ze is toen lange tijd opgenomen in het ziekenhuis wegens een bacteriële infectie op een heupgewricht.

Hier begon het traject van Walter als mantelzorger. Walter is gestopt met werken om voor onze moeder te zorgen. In oktober 2019 is onze moeder zwaar zorgbehoevend geworden na een hersenbloeding. Dag én nacht heeft ze zorg nodig. Ze is aan een rolstoel gekluisterd en heeft een sonde voor voeding. Het is mijn broer die deze zware zorg alleen draagt. Wegens corona is mijn broer alleen verantwoordelijk geworden voor de verzorging van Andrea.

Het mooie aan het verhaal is dat Walter het met de glimlach doet en er alles aan doet om het voor Andrea zo aangenaam mogelijk te maken. Hij staat niet enkel in voor de verzorging maar ook voor vele mooie ongedwongen liefdevolle momenten. Zo verhuist hij geregeld naar de zee om met haar van het strand te genieten en te profiteren van de zeelucht. Weet dat de verhuis op zich al een 6-tal uren in beslag neemt. Hij kaart iedere avond met haar, hij kijkt samen met haar naar de programma’s die Andrea leuk vindt,…  Weet dat dit een bijzonder warm verhaal van een held is. Hopelijk kan het een fantastisch staartje krijgen in de vorm van een uitnodiging. Het zou een mooie erkenning zijn.