Yung van C.a.f.e.

Yung zet zich in voor slachtoffers van adoptiefraude en andere wantoestanden.
Sinds ongeveer anderhalf jaar zet ze dit reeds langer borrelende engagement om in praktijk door zaken te doen bewegen op politiek vlak maar ook als voorzitter van adoptiebelangengroep C.a.fe.
Dit is een safe space voor mensen die kritisch over adoptie denken en hier van gedachten kunnen wisselen zonder de miskennende reacties die een breed en kritisch narratief over adoptie nog steeds oproepen.
Het lotgenotencontact dat via C.a.f.e. kan plaatsvinden is daarom zeer waardevol en nodig, als aanvulling op een hulpverleningslandschap en samenleving die nog veel te weinig trauma- en adoptiesensitief zijn. Ook tijdens de activiteiten die C.a.f.e organiseert, wordt het contact tussen medegeadopteerden mogelijk gemaakt op een veilige manier.

Ze heeft er een dagtaak aan om de FB pagina van inhoud te voorzien, te modereren en berichtjes te beantwoorden. Ook het werk dat ze verzet op politiek- en beleidsniveau neemt een grote hap van haar tijd in beslag.
Persoonlijke kritiek en beledigingen zijn regelmatig haar deel omdat ze zich uitspreekt over zaken die voor haar niet door de beugel kunnen.
Het werk wat ze doet is echter van grote betekenis voor heel wat medegeadopteerden. Het zou een opsteker zijn voor hen en Yung om op deze manier gezien en erkend te worden.